Конкурс ВОБ

ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ


Конкурс за вокална обработка на българска народна песен

 1. Организатор:
  Организатори на конкурса са НМФС „Орфеево изворче“ и „Ария България“
 2. Цели:
  Обогатяване на репертоара  от художествени произведения с обработен фолклор. Създаване на нови многогласни произведения за вокални групи и хорове въз основа на традиционната българска народна песен. Подпомагане на млади композитори
 3. Условия:
  В конкурса могат да участват всички автори без възрастово ограничение, подали заявка в срок до 20.03.2019 г. и създали произведение, отговарящо на следните условия:
 • Произведението да е обработка на българска народна песен, без значение от етнографския регион.
 • Произведението да е предназначено само за вокално изпълнение.
 • Произведението да е многогласно, минимум тригласно.
 • Изпълнителят* на произведението може да бъде трио, вокална група или хор.
 • Приемат се и изцяло авторски творби
 • Всеки автор може да участва с до 2 творби.

(Авторите сами осигуряват изпълнител за своите произведения като възрастта на повече от половината участници в групата/хора да бъде под 29 г.)

4. Такса за участие НЯМА.

5.Начин на провеждане:
Конкурсът ще се проведе в рамките на конкурса „Орфеево изворче“ - 2019 г. в гр. Стара Загора. Заявка за участие се подава на сайта на НМФС „Орфеево изворче“. Изпълнението на всяко произведение ще бъде заснето (аудио и видео) в ТВ-студиото на „Орфеево изворче“, а оценяването на произведенията ще бъде извършено от квалифицирано жури до ЕДИН месец след заснемането. Всички произведения ще бъдат публикувани  на официалните страници в социалните мрежи, YouTube-канала и сайта на „Орфеево Изворче“, където ще се проведе гласуване от зрителите.
Присъствието на авторите не е задължително в дните на заснемане.
Желателно е облеклото на изпълнителите да са български носии, или стилизирани такива.
При невъзможност за изпълнение по време на конкурса в Стара Загора, авторите могат да изпратят видео-запис на изпълнението в срок до 30.03.2019 г. , като задължително той, както и звукът,  трябва да бъдат с достатъчно високо качество.

6.Награди:

Определените за най-добри от журито и зрителите произведения ще получат професионален аудио-запис и видео-клип осигурени от „Ария България“, както и медийното им разпространение.

Очаквайте допълнителна информация!

 

Facebook Comments

Comments are closed